Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Nový e-Broker a rekordní objemy obchodování

Nový e-Broker a rekordní objemy obchodování

15.2.2001 17:10

Nový e-Broker a rekordní objemy obchodování

Tisková zpráva k nové generaci aplikace e-Broker
Finanční skupina Fio uvádí na trh novou generaci internetové aplikace e-Broker. Prostřednictvím aplikace e-Broker je možné obchodovat s akciemi na trzích ČR a USA v reálném čase.
Hlavní předností nové generace aplikace je přístup na několik trhů z jednoho místa prostřednictvím jednotného rozhraní a přehledná organizace mnoha nástrojů a typů informací. Další výhodou e-Brokera je možnost volného pohybu klienta po světových trzích aniž by se musel starat o přemístění svých finančních prostředků. To mu např. umožní nakoupit v jednom okamžiku na české burze a v následující vteřině na americkém Nasdaqu.
Silnými nástroji pro rychlé a efektivní umísťování investic je mimo kurzů akcií USA a ČR v reálném čase možnost odhadu rizika, dále znázornění vývoje na základě historických dat, fundamentální údaje a výpočet výnosnosti investice. Tímto mohou klienti volně přecházet na libovolné trhy a vše sledovat z jednoho místa. V brzké době připravuje Fio připojení aplikace e-Broker na německé akciové trhy.
"Koncentrace těchto nástrojů do jedné aplikace je v současné době v České republice ojedinělá. Věříme, že nová generace e-Brokera nabídne českým investorům v mnoha směrech lepší možnosti, než jakých se dostává investorům ve vyspělých zemích a posune tak investování do akciových instrumentů na novou úroveň." vyjádřil přesvědčení generální ředitel skupiny Jan Komeda.
Finanční skupina Fio dosáhla za rok 2000 objemu zprostředkovaných obchodů s cennými papíry ve výši 61,4 mld. Kč. To představuje nárůst na 259% oproti roku 1999 (23,7 mld. Kč). Tento rekordní meziroční nárůst přisuzujeme především výraznému zvýšení podílu v segmentu trhu SPAD díky ojedinělé službě e-SPAD®. Fio se stalo v roce 2000 svým podílem 13,5 % všech povinnostních obchodů v segmentu SPAD nejaktivnějším tvůrcem trhu v ČR. K dalším silným faktorům nárůstu obratu určitě patří umožnění obchodování na úvěr (až do výše 80%) a rozvoj obchodování v USA. (2,6 mld. Kč za rok 2000).
Další informace
e-Broker je internetová aplikace pro obchodování s cennými papíry na českém a americkém trhu v reálném čase. Prostřednictvím tohoto softwaru a internetu mohou uživatelé přímo vstupovat na kapitálové trhy a dle vlastního uvážení obchodovat s cennými papíry. To vše z jednoho místa.
Možnosti nového e-Brokera
- obchodování v reálném čase v ČR (BCPP, RMS), USA (NYSE, Nasdaq, AMEX) a následně v Německu a v dalších zemích z jednoho místa a přehledně
- kurzy v reálném čase z BCPP, RMS a trhů USA
- historická data včetně grafů
- fundamentální údaje
- přehled výnosnosti investice
- výpočet rizika investice
- portfolio - možnost definice a sledování vlastního i simulovaného portfolia
- profesionální informační podpora - zpravodajství, analýzy, doporučení, horké zprávy
- inteligentní pokyny k obchodování v systému e-SPAD®
- možnost personifikace aplikace dle požadavků klienta


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6665226,03548
USD22,7156523,97635
GBP29,1987530,81925
CHF25,7475227,17648
PLN5,775826,09638

Kompletní informace zde