Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Krátkodobé nákupní dopourčení - Medifast

Krátkodobé nákupní dopourčení - Medifast

25.5.2005 13:25, MED

Krátkodobé nákupní dopourčení - Medifast

Akcie společnosti Medifast (MED) poklesly po „předvýsledkovém růstu k $3,30“ opět pod $3 (aktuální kurz $2,95). Již několik dní se na trhu opakuje obdobný scénář, kdy po počátečním růstu dojde v posledních okamžicích obchodního dne k jednorázovému agresivnímu prodeji s malým objemem, který záměrně posune v době, kdy již nejsou obchodníci na trhu, cenu na nižší úroveň a má vyvolat dojem o klesajícím trendu. Při předchozích poklesech MED byla hlavním důvodem aktivita shortařů a obdobný postup předpokládáme i nyní. I s odvoláním na předchozí vývoj, spatřujeme prostor pro opětovný posun ceny MED na výrazně vyšší úrovně. Vzhledem k fundamentální síle MED (cílová cena FIO pro 1R $3,90) a výrazné volatilitě spatřujeme prostor pro korektivní růst. K tomu nás vedou následující argumenty.
1) Pokles vyvolaný prodejem v poslední minutě neodpovídá o tržním sentimentu, protože po většinu obchodního dne se MED obchoduje o několik procent výše a závěrečný prodej je manipulativního charakteru, než aby odrážel tržní sentiment.
2) Cena akcie se po předchozích výrazných prodejích (v rámci jednoho dne) dostala krátkodobě mimo Bollingerovo pásmo, ale došlo k opětovnému návratu. Můžeme tedy očekávat opětovný růst k jeho horní linii poblíž $3,28.
3) Indikátor Parabolic SAR je velmi blízko intradenních cen ( pro dnešní den $3,10). S růstem ceny nad tuto úroveň (i intraday) dojde k vygenerování nákupního signálu a Parabolic SAR začne generovat nákupní pokyny u automatických obchodních systémů, což vytvoří při relativně nízké likviditě u MED přebytek poptávky (obvyklý růst vyvolaný tímto signálem je 7-10%).
S odvoláním na naše očekávání, že aktuální vývoj je věcí spekulativních shortů, očekáváme s růstem zavírání krátkých pozic a další podporu poptávkové strany. S ohledem na výše uvedené doporučujeme akcie MED ke krátkodobému nákupu na ceně $2,98 do ceny $3,10 (s cílem vygenerování nákupního signálu Parabolic SAR, jehož mechanismus působení popsaný výše dále posune cenu na vyšší úroveň). Jako vhodnou strategii vidíme rozdělení nákupu do dvou pokynů. 1. pokyn k nákupu přímo z nabídky (offer) a druhý pokyn k vyztužení poptávkové strany (bid). Cílem je vyvolat dojem o výrazném nákupním zájmu za současného budování pozic. Zisk doporučujeme začít realizovat na ceně $3,25, což při „včasných nákupech“ vytváří prostor pro zisk 7-10%. Stop-loss úroveň stanovujeme na $2,78.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6665226,03548
USD22,7156523,97635
GBP29,1987530,81925
CHF25,7475227,17648
PLN5,775826,09638

Kompletní informace zde