Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Na transparentní účty Fio jsou sabotéři krátcí

Na transparentní účty Fio jsou sabotéři krátcí

20.8.2008 09:58

Na transparentní účty Fio jsou sabotéři krátcí

Fio nabízí transparentní účet, který odolá sabotérským pokusům využívajícím k poškození občanských sdružení či neziskových organizací bankovní poplatky - a to právě díky jejich absenci. Tuzemský platební styk je totiž poskytován zcela zdarma.

Zpravodajský portál iDNES.cz uveřejnil na svých stránkách 15.8.2008 článek o potížích sdružení Ne základnám s příchozími platbami na transparentní účet. Neznámý sabotér poslal sdružení opakovaně haléřové částky, čímž mu způsobil škodu na poplatcích ve výši téměř 1500 Kč.

Fio nabízí občanským sdružením, neziskovým organizacím, ale i jiným subjektům, které mají zájem zprůhlednit své finanční toky, transparentní účet s nulovými poplatky nejen za vedení, ale především za elektronické transakce v rámci ČR. Příchozí platby jsou tak zcela zdarma, stejně jako odchozí příkazy zadané přes internet.

"Transparentním účtem se může stát libovolný účet z nabídky Fio. Ten poté zveřejníme na našich stránkách, a to spolu s odkazem na webovou prezentaci daného subjektu, takže účet kromě své základní funkce plní i funkci propagační," uvádí k tomu Marek Polka, vedoucí Klientské divize Finanční skupiny Fio.

Seznam transparentních účtů a jejich finanční historii si můžete prohlédnout zde.