Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Pegas Nonwovens zvažuje změnit lokalitu pro stavbu nové výrobní linky (+komentář analytika)

Pegas Nonwovens zvažuje změnit lokalitu pro stavbu nové výrobní linky (+komentář analytika)

10.5.2016 19:07, BAAPEGAS

Výrobce textilií Pegas Nonwovens loňského roku oznámil plán na výstavbu nové výrobní linky v Egyptě. Dnes v tiskové zprávě společnost oznámila, že zvažuje jinou lokalitu pro stavbu výrobní linky, a to v České republice. Konkrétně se jedná o nový skladovací objekt ve Znojmě.

Podle společnosti je změna lokality kvůli vývoji struktury poptávky a produktového portfolia. Rovněž se jedná o nutnost instalace speciálních dodatečných zařízení v rámci očekávané komercializace několika technických projektů.

Generální ředitel František Řezáč řekl, že by rozhodnutí představenstvo mělo učinit letos v červnu.

„Přestože společnost oznámila, že zvažuje pouze jinou lokalitu pro výstavbu nové výrobní linky s roční kapacitou cca 10 tisíc tun, tak dnešní zpráva podle našeho názoru vnáší do celé záležitosti určitou míru nejistoty a proto ji hodnotíme jako mírně negativní.

Prozatím však v našich výhledech s další výrobní linkou počítáme. Jinými slovy předpokládáme, že od roku 2017 by mohlo docházet k postupnému navyšování produkce. Pegas totiž ve své zprávě naznačil, že i přes zvažování obou variant (výstavba v Egyptě nebo ve Znojmě) se bude snažit o to, aby nedošlo k výraznějšímu časovému posunu ohledně výstavby nové linky. To indikuje, že případná nová linka by mohla začít vyrábět kolem poloviny roku 2017.

Úvahy o přesunu výstavby nové linky z Egypta do Znojma, konkrétně do tamního nového skladu (jenž by měl být dostavěn letos v srpnu) nejsou úplně překvapivé, když již letos v březnu (při zveřejnění výsledků za 4Q 2015) management informoval, že nový sklad může potenciálně pojmout až dvě menší výrobní linky, každá s roční kapacitou cca do 10ti tisíc tun.“ říká analytik Fio banky Jan Raška.

Zdroj: Tisková zpráva Pegas Nonwovens


Vojtěch Cinert
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5697025,93330
USD22,9686324,24337
GBP28,5779830,16402
CHF25,1656726,56233
PLN5,674975,98993

Kompletní informace zde