Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Výměna akcií NWR N.V. za akcie NWR Plc

Výměna akcií NWR N.V. za akcie NWR Plc

13.4.2011 16:50, BAANWR

Společnost NWR má zájem na tom, aby její akcie byly zařazeny do prestižního indexu FTSE, kam smí být zařazeny jen společnosti s domicilem ve Velké Británii. Současný domicil akcií BAANWR je v Holandsku. V rámci převodu domicilu do Velké Británie nově založená společnost NWR Plc. vydá nové akcie a nabídne je majitelům stávajících akcií NWR. Výměna nových akcií za ty současné bude v poměru 1:1, tedy akcionář získá takový počet nových akcií, kolik jich přihlásí k výměně (může samozřejmě přihlásit maximálně jen tolik akcií, kolik skutečně vlastní, případně méně).

Pokud nabídku na výměnu akceptuje alespoň 80% současných akcionářů, k výměně dojde. Současný majoritní akcionář, BXR Mining (vlastnící 63,6% akcií NWR), nabídku akceptuje. Termín výměny současných akcií na nové je plánován na 5. května 2011 a nové akcie by se měly začít obchodovat na BCPP a RMS (dále též v Londýně a Varšavě) od 6.5.2011. "Staré" akcie pak budou z burz patrně staženy a výrazně se tak sníží možnost jejich dalšího prodeje. V případě, že akceptace dosáhne alespoň 95%, budou následně "staré" akcie od zbývajících 5% a méně akcionářů násilně vykoupeny.

Informace pro klienty Fio banka, a.s, kteří vlastní akcie NWR, koupené na BCPP a RMS:

Akcie BAANWR je nutné přihlásit k výměně nejpozději do 29.4.2011 do 12:00 hod, přičemž termín může být změněn. Přihlášení k výměně je dobrovolné a provádí se tak, že podáte pokyn k akceptaci dobrovolné nabídky převzetí kmenových akcií emitovaných společností NWR. Pokyn k akceptaci bude možné podat v nejbližší době přes aplikaci e-Broker. O zahájení přijímání pokynů Vás budeme neprodleně informovat prostřednictvím aplikace e-Broker a zprávy na internetu.

Podáním pokynu k akceptaci bude na akciích nastaveno PPN (Pozastavené právo nakládat), a to až do doby, kdy proběhne samotná výměna současných akcií za nové (plánováno na 5. května 2011). Po dobu PPN tedy nebude možné akcie prodat. Počet akcií s PPN může akcionář pouze navyšovat, nikoliv snižovat. Je velmi pravděpodobné, že po nezbytně dlouhou dobu bude obchodování s akciemi NWR na burzách pozastaveno tak, aby akcionáři s PPN nepřicházeli o prodejní příležitosti.

Akceptaci nabídky na výměnu akcií společnosti NWR doporučujeme, žádáme Vás ale o seznámení se s oficiálními dokumenty společnosti NWR k této problematice. Odkazy viz níže.

Informační dokumenty k nabídce směny jsou k dispozici ZDE:

Další informace včetně zahájení přijímání akceptací výměny akcií zveřejníme v nejbližší době.


Jana Havelková, makléř, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde