Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka má důvěru 600 000 klientů

Fio banka má důvěru 600 000 klientů

25.5.2016 11:12

Fio banka patří mezi nejrychleji rostoucí banky v ČR a nyní překročila hranici 600 000 klientů. Ti nejčastěji využívají účty bez poplatků a investiční služby, zájem roste také o úvěry na bydlení. Fio banka poskytuje běžné bankovní služby zdarma, přesto je v zisku, a to nepřetržitě od získání bankovní licence v roce 2010.

V loňském roce získala česká Fio banka přes 100 000 nových klientů a v růstu pokračuje i letos, od začátku ledna rozšířila klientskou základnu o dalších 50 000 osob. Celkově tak má důvěru 600 000 klientů a je pátou největší bankou v ČR co do počtu klientů. Ty lákají především účty bez poplatků, online investice do cenných papírů, síť sedmdesáti sedmi poboček i možnost vyřídit většinu služeb online.

Fio banka je zároveň od získání bankovní licence v roce 2010 stále v zisku. V uplynulém roce ji stoupl na 52,9 milionu Kč po zdanění, což je o 12,4 milionu více než v roce 2014, a zisk vykázala také v letošním prvním čtvrtletí, a to ve výši 46,8 milionu Kč.

Banka letos představila také několik novinek, například možnost akceptovat platební karty v obchodech a e-shopech nebo inovovanou hypotéku, která umožňuje bezplatné snížení úrokové sazby díky Hypospořicímu kontu, a s mimořádnou splátkou zcela bez poplatků a sankcí. Na letošní rok pak ještě chystá kreditní karty nebo pojištění proti phishingu.

„Na tuzemském bankovním trhu je velká konkurence. Proto nás velice těší, že čím dál tím více klientů si vybírá nás. Snažíme se pro ně tvořit banku, která jim nabídne všechny potřebné služby s výhodnými parametry, tedy nejen účty zdarma, ale také úvěry na bydlení či podnikání nebo způsoby, jak investovat své peníze. Jsme tak komplexní bankou, která si ale stále zachovává svůj bezpoplatkový charakter,“ dodává Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.