Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Studenti investují na burze

Studenti investují na burze

7.10.2015 11:02

Projekt Studentbroker, který pořádá česká Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM, startuje v těchto dnech ve dvacítce vysokých škol a univerzit v České republice a na Slovensku. Studenti mají možnost seznámit se praktickou formou s investováním na burze.

Unikátní projekt Studentbroker již potřinácté ukazuje studentům vysokých škol, jak fungují kapitálové trhy, interaktivní formou je učí vytvářet investiční strategie a obchodovat na burzách. Pomocí speciální investiční aplikace, která reflektuje reálné dění na burzách v ČR, USA, Německu a Polsku, rozhodují, do čeho investovat v rámci svého fiktivního rozpočtu, který čítá 1 000 000 Kč pro obchody s akciemi a 50 000 USD pro obchody s deriváty, speciálně pak termínovanými kontrakty.

Do projektu je zapojeno dvacet vysokých škol a univerzit v České republice a na Slovensku, kterým projekt slouží jako součást učebních osnov. Pro pedagogy pak představuje možnost přehledně sledovat úspěšnost a znalosti studentů. Ti se mohou registrovat na webu www.studentbroker.cz a soutěžit tak o titul nejlepšího investora jak mezi školami, tak mezi jednotlivci. Nejúspěšnější mladí investoři jsou na závěr odměněni hodnotnými cenami.

„Vzdělávání široké veřejnosti v oblasti investování se ve Fio bance věnujeme již řadu let. Pro studenty každoročně pořádáme projekt Studentbroker, který jim umožňuje vyzkoušet si s fiktivními penězi reálné fungování kapitálových trhů. Pro všechny ostatní, kteří nemají možnost se během školních osnov dozvědět více o akciích, burzách a online obchodování, tu je naše Škola investování. Snažíme se tak ukazovat alternativy zhodnocování peněz, fungování trhů, ale také nástrahy, které jsou spojeny s pojmem investování,“ dodává k projektu Studentbroker Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6631126,03189
USD23,1963224,48369
GBP28,8951830,49882
CHF25,3568626,76414
PLN5,734426,05268

Kompletní informace zde