Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka nabízí bezpečné automatizované získávání dat z účtů

Fio banka nabízí bezpečné automatizované získávání dat z účtů

6.11.2012 14:09

Fio banka nově nabízí klientům službu Fio API Bankovnictví, která slouží pro automatické zpracování výpisů a pohybů na účtu. Tuto možnost ocení zejména podnikatelé a právnické osoby. Je poskytována zcela zdarma.

Služba může být použita pro automatické strojové zpracování pohybů nebo výpisů z bankovního systému Fio banky i pro napojení účetních programů, které tuto funkcionalitu budou podporovat. Data lze získat ve formátech XML, OFX, GPC, CSV, HTML, JSON a MT940

K čemu je to dobré?
Pokud například podnikatel expeduje zboží na základě obdržené platby, je pro něj Fio API Bankovnictví způsobem, jak jednoduše získávat a na své straně okamžitě automaticky a spolehlivě zpracovávat informace o obdržených platbách. Na jejich základě poté jeho systém může automaticky reagovat (např. odesláním zboží/poskytnutím služby).


Přístup k datům z účtu vytváří majitel nebo osoba s patřičnými právy ke zvolenému účtu ve svém internetovém bankovnictví. Pro samotné stahování dat pak již ale není přihlášení do internetového bankovnictví nutné. Více informací ke službě a jejímu nastavení získáte zde.

Fio API Bankovnictví umožňuje:
a) Stažení pohybů na účtu za dané období.
b) Stažení oficiálních výpisů na účtu.
c) Stažení nových pohybů na účtu od posledního stažení.


„Zpřístupněné Fio API Bankovnictví je službou, která je určena osobám a firmám, které jsou schopny s rozhraním pracovat a vytvořit pro něj odpovídající napojení na své straně. Do budoucna plánujeme rozšíření této služby o možnost podávání platebních příkazů a také její doplnění o jednoduché uživatelské prostředí," komentuje spuštění nové služby Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde