Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Aktuality > Fio banka startuje pilotní provoz Fio NFC karet v mobilu

Fio banka startuje pilotní provoz Fio NFC karet v mobilu

15.3.2016 14:31

Klienti Fio banky nyní mohou platit v obchodech pomocí chytrého telefonu. Fio NFC kartu si nahrají přímo do mobilu a nemusí tak u sebe nosit platební kartu či hotovost. Platba proběhne rychle a bezpečně pouhým přiložením telefonu k bezkontaktnímu platebnímu terminálu.

Česká Fio banka ve spolupráci se společnostmi MasterCard a O2 přichází s významnou inovací v oblasti placení. Startuje pilotní provoz Fio NFC karet v mobilu k osobním, podnikatelským či spořicím účtům, které jsou vedeny v korunách. Klienti mohou o kartu zažádat jednoduše v internetovém bankovnictví a během krátké chvíle ji budou mít k dispozici, odpadá tedy čekání na výrobu a doručení karty. Fio NFC kartou v mobilu lze platit také na internetu a vybírat hotovost v obchodech, které podporují službu Cashback. Platby mobilem jsou rychlé, pohodlné a bezpečné. Stejně jako u bezkontaktních platebních karet je u částek nad 500 Kč vyžadován PIN a navíc si klienti mohou sami zvolit, jestli chtějí před každou platbou otevřít mobilní aplikaci a aktivovat funkci placení, nebo nechat funkci aktivní nastálo a platit rovnou jen přiložením telefonu k terminálu.

Využívat Fio NFC kartu mohou klienti české části Fio banky, kteří mají chytrý telefon s operačním systémem Android s funkcí NFC a NFC SIM kartu od společnosti O2. Pořízení nové NFC SIM karty lze provést na všech pobočkách operátora. Do budoucna Fio banka chystá službu rozšířit i pro držitele SIM karet ostatních operátorů. Kromě toho stále sleduje i další technologie a trendy spojené s placením telefonem. Vydání Fio NFC karty je zcela zdarma, a pokud klienti zaplatí mobilem 4000 Kč měsíčně, neplatí žádný poplatek ani za měsíční vedení. Jinak Fio NFC karta v mobilu stojí 19 Kč měsíčně.

Po interním testování a testovacím provozu s vybranými klienty zahajuje Fio banka pilotní provoz pro všechny zájemce o tuto novinku. Přesné informace o Fio NFC kartách v mobilu jsou dostupné zde včetně jednoduchého instalačního manuálu.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5862525,95075
USD23,1301524,41385
GBP28,7866930,38431
CHF25,3262126,73179
PLN5,642425,95558

Kompletní informace zde