Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Aktuality > Upozornění na podvodné e-maily

Upozornění na podvodné e-maily

10.8.2015 13:46

Zaznamenali jsme podvodné phishingové e-maily, které jsou zasílány s naším logem. Důrazně doporučujeme takové e-maily smazat.

Dnes jsme zaznamenali vlnu podvodných e-mailů, které se tváří, jako by byly zasílány Fio bankou. Obsahují naše logo a vyzývají adresáta k prokliku na podvodnou doménu. Jedná se o phishingové útoky, které zneužívají naše jméno a cílí na osobní údaje adresátů.

Pokud vám takový e-mail přijde, rozhodně na odkaz ve zprávě neklikejte, stejně tak nestahujte a nezobrazujte žádné podezřelé přílohy, které by mohl e-mail obsahovat. Mohlo by dojít k zavirování vašeho počítače, případně následně ke zneužití vašich osobních údajů. Podvodníci se tak snaží získat vaše citlivá data, aby poté získali přístup k vašemu internetovému bankovnictví.

Uvítáme přeposlání podezřelého e-mailu na adresu phishing@fio.cz, abychom mohli provést analýzu a rozsah útoku. Následně doporučujeme podezřelý e-mail smazat.

Fio banka svým klientům nikdy neposílá e-maily, ve kterých vyžaduje prokliknutí na neznámé odkazy, a nevybízí ke stahování podezřelých aplikací. Klienty kontaktujeme prostřednictvím autorizované služby Fio servis v internetovém bankovnictví. Informace o nových produktech a službách, změnách ceníku či sazebníku pak zasíláme klientům do zprávy v Internetbankingu.

Zároveň doporučujeme dodržovat zásady bezpečnosti na internetu, čímž předejdete možnosti zneužití vašich platebních nástrojů (internetové bankovnictví, platební karta). Zásady si přečtěte zde.

Ukázka podvodného e-mailu:


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4826225,84138
USD22,8985824,16942
GBP28,5886830,17532
CHF25,0722626,46374
PLN5,663545,97786

Kompletní informace zde