Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Fio banka je na trhu 10 let a má milion klientů

Fio banka je na trhu 10 let a má milion klientů

3.4.2020 17:31

Česká Fio banka v roce 2020 dosáhla hned dvou významných milníků. V květnu uplyne 10 let od získání bankovní licence a zároveň v nedávných dnech Fio banka přivítala svého miliontého klienta.

Fio banka vznikla na základech Finanční skupiny Fio založené již v roce 1993, do které patřil jak obchodník s cennými papíry, tak družstevní záložna. Postupem času začaly poskytované služby odpovídat spíš menší bance a bylo logické, že transformace na sebe nenechá dlouho čekat. V roce 2010 tak vznikla Fio banka, která postupně rozšířila své aktivity úspěšně i na Slovensko. Fio banka stála v čele malých bezpoplatkových bank, které odstartovaly bankovní revoluci v Česku. Svým pragmatickým přístupem, dlouhodobou vizí a stabilní cenovou politikou si získala přízeň veřejnosti i mnoho ocenění od odborníků.

V době, kdy Fio banka vznikla jako plnohodnotná banka, měla tehdy přibližně 50 tisíc klientů. Během 10 let svého působení si pravidelně připisovala roční přírůstek přibližně 100 tisíc nových klientů a nyní se tak může pyšnit více než milionem zákazníků.

„Byť se to může zdát jenom jako číslo, s milionem klientů se Fio banka může směle řadit mezi velké české banky. Je hezké, že se nám oba takto důležité okamžiky sešly nedaleko od sebe a máme tak pozitivní motivaci do budoucna v dnešní nelehké době. Můžeme si připomenout, co jsme dokázali a mít z toho radost. Před deseti a více lety bychom se o takové ambici neodvážili nahlas mluvit a nyní bych rád poděkoval všem, kteří se na uplynulém rozvoji podíleli. Stejné poděkování si zaslouží i ti, kteří nyní drží banku v chodu, aby naši klienti měli alespoň o jednu starost méně. Rozhodně však nestojíme na místě a jedeme dál,“ dodává generální ředitel Fio banky Jan Sochor.

Fio banka v uplynulém roce rozšířila své služby o několik podstatných novinek. Umožnila svým klientům platit mobilem pomocí Apple Pay i Google Pay, do Internetbankingu implementovala možnost nakupovat a prodávat podílové listy své vlastní investiční společnosti, razantně snížila poplatky za výběry z bankomatů nebo uvedla novou mobilní aplikaci Smartbanking.

V roce 2020 Fio banka chystá umisťovat svoje první vkladomaty, rozšířit svoje produktové portfolio o spotřebitelské splátkové úvěry nebo dále pracovat na rozvoji mobilní aplikace. Chystá také rozšíření plateb chytrými hodinkami o Garmin Pay a Fitbit Pay.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5940325,95897
USD22,9851724,26083
GBP28,6052230,19278
CHF25,2542126,65579
PLN5,704556,02115

Kompletní informace zde