Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Trhy dnes: Banky, Berlín, Putin

Trhy dnes: Banky, Berlín, Putin

23.12.2016 12:08

Dnešní ospalé ranní obchodování bylo oživeno zprávami z bankovního sektoru; V Miláně byl v noci zastřelen pravděpodobný útočník z vánočních trhů v Berlíně; Na tiskové konferenci dnes hovořil ruský prezident Vladimir Putin.

Ráno byly oznámeny výše pokut a kompenzací, které mají zaplatit banky Deutsche Bank a Credit Suisse v USA. Investoři zprávu hodnotili pozitivně, akcie společností rostly. Z jihu Evropy dnes přicházejí zprávy o bance Monte dei Paschi, která pravděpodobně dostane kapitálovou injekci od státu. Evropský bankovní sektor po zprávách rostl.

V Miláně byl v noci zastřelen pravděpodobný útočník z vánočních trhů v Berlíně. Událost byla potvrzena policií, muž byl identifikován podle otisků z nákladního vozu.

Na tradiční tiskové konferenci v závěru roku dnes odpovídal na otázky novinářů ruský prezident Putin. Vyjadřoval se k otázkám domácím, ekonomickým (ropa a OPEC), obchodním, vojenským či politickým. Komentoval mimo jiné volby v USA, demokratická strana by podle něj měla akceptovat výsledky, našel i slova chvály pro D. Trumpa. Odmítl osočení Ruska z ovlivňování výsledků voleb. Naznačil však, že USA v tuto chvíli nejsou vojenským oponentem a že ruská armáda je "silnější než jakýkoliv potenciální agresor". Dále například popřel existenci státem sponzorovaného dopingového programu. Zmíněn byl rovněž konflikt na Ukrajině či v Sýrii a dostalo se i na vztahy s Tureckem (vražda velvyslance). Putin se ve většině záležitostí drží stále stejné linie a zásadní novinky jeho odpovědi novinářům nepřinesly. Konference začala v 10 hodin SEČ a stále pokračuje.

Dolar dnes mírně oslabuje, rubl během Putinovy tiskovky slábl. Ropa klesá (již od středy, zklamala data EIA), zlato nadále na 1130 USD/unce, ostatní komodity mírně rostou se slabším dolarem. Západoevropské akciové indexy se pohybují převážně v ziscích, Asie uzavřela v červeném. Futures na USA se pohybují okolo nuly. Dluhopisové výnosy ve vyspělých ekonomikách dnes mírně klesají.

 

Zdroj: BBG, RTRS, Fio


Filip Tvrdek, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde