Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio – nákup 14 ks ETF DEL2 2x kopírující německý index DAX 30

TradeFio – nákup 14 ks ETF DEL2 2x kopírující německý index DAX 30

11.1.2016 09:32, DEL2*

Reakce na akciové výprodeje z úvodu letošního roku prostřednictvím zahajovací pozice v německém akciovém indexu DAX 30. Přestože lze jen těžko odhadovat sílu a délku současných výprodejů na trzích, domníváme že, poklesy na současné úrovně vybízejí ke vstupu do pozic.

V rámci modelového portfolia TradeFio bylo dnes na trhu v Německu nakoupeno 14 ks akcií DEL2 za 204,89 EUR. Tento burzovně obchodovaný fond (ETF) kopíruje vývoj německého akciového indexu DAX 30 s dvojnásobnou pákou a umožňuje tak poloviční zainvestovanost (větší zastoupení hotovosti) vůči klasické formě EXS1. Německý akciový trh klesl od lokálních maxim z přelomu listopadu a prosince loňského roku o více než 13% a od historických maxim z dubna 2015 ztratil více než 20%. Hlavní příčinou tržních poklesů v průběhu prvních obchodních dní nového roku je především Čína a obavy investorů z vývoje tamního akciového trhu, ekonomiky a měny (více o Číně zde). Vývoj v Číně zasáhl tržní dění v podstatě po celém světě, když oslabují akciové burzy v Asii, Evropě i USA. Vysokou nervozitu a volatilitu, která momentálně na trzích panuje, nesnižuje ani pokračující pád cen ropy, která opakovaně klesá na nová 11letá minima. Globální trhy a obchod je v dnešní době výrazně propojen, a tak zpomalení druhé největší ekonomiky světa zákonitě znervózňuje ostatní hráče na globalizovaném trhu. Na druhé straně vývoj akciových trhů do značné míry ovlivňuje psychologie, díky které dochází k menšímu či většímu vychýlení ocenění aktiv od jejich férové ceny.

Zdroj: Bloomberg

My se domníváme, že současné tržní poklesy vybízejí k obezřetnému vstupu do pozic. Preferujeme evropské akcie, které dle našeho názoru budou v nadcházejících měsících těžit z uvolněné měnové politiky Evropské centrální banky. Částečně také sázíme na další podporu ECB, když na lednovém zasedání očekáváme zatím „jen“ slovní intervenci a na dalších zasedáních banky vidíme zvýšenou pravděpodobnost již dalších reálných zásahů. Slabá evropská měna a nízké ceny ropy budou rovněž pozitivně působit na hospodaření evropských společností. Jsme názoru, že právě doping centrální banky v kombinaci s levným eurem a ropou během několika týdnů či měsíců převáží nad současnou negativní náladou a evropské akcie porostou na výrazně vyšší úrovně. Domníváme se, že obavy z Číny jsou v cenách akcií již započítány a trh je reflektuje přehnaně. Otázka načasování vstupu do pozice je složitá, když i za naplnění našeho předpokladu nelze vyloučit další krátkodobé poklesy. Zahajujeme tak úvodní pozici bez stop-loss pokynu s případnou akumulací na nižších úrovních. Cíl realizace zisku stanovujeme na hladinách indexu DAX kolem 11 tisíc bodů u 200MA (DAX +10%, DEL2 +20%).  

 

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.


Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde