Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio – nákup 200 ks akcií AVG Technologies (AVG)

TradeFio – nákup 200 ks akcií AVG Technologies (AVG)

11.11.2015 17:10, AVG*

Reakce na prudký pokles titulu v návaznosti na poslední zveřejněné hospodářské výsledky, respektive konzervativní výhled společnosti. Současné ocenění považujeme za atraktivní a vidíme potenciál titulu na výrazně vyšších cenových hladinách.

K dnešnímu dni do našeho modelového portfolia TradeFio zařazujeme akcie softwarové společnosti AVG Technologies (AVG). Na trhu v USA bylo nakoupeno 200 ks akcií za cenu 19,07 USD.

Známý producent antivirového softwaru (původem z České republiky) se v posledních dnech na burze ocitl pod výrazným prodejním tlakem, když akcie společnosti ztrácejí od close hladiny z poloviny minulého týdne 15 až 20 %. Jedná se o reakci na zveřejněné výsledky za 3. kvartál letošního roku a zejména slabší očekávání pro závěr roku. Investoři tak negativně reaguji na mírné zaostání za tržními odhady v podobě dosažených tržeb (108 mil. vs 110 mil.) a čistého zisku na akcii (0,42 vs 0,48). Pravděpodobně ještě více trhy znepokojil výhled AVG pro celý rok 2015. Společnost totiž oznámila očekávané tržby i zisk na dolní hraně předchozího výhledu a zároveň pod odhady analytiků. Důvodem je především nepříznivý vliv silného dolaru a slabší očekávání podnikového segmentu. Mírné obavy plynou také z platformového vyhledávání v souvislosti s novým OS Windows 10. Příliš nepotěšil ani oznámený odchod finančního ředitele, který bude však ve firmě působit, dokud management nenajde vhodnou náhradu.

Zdroj: Bloomberg

Při důkladnějším pohledu na zveřejněná kvartální čísla, tržní ocenění společnosti, oznámený zpětný odkup akcií a potenciál samotného odvětví se dle našeho názoru jeví současná korekce jako příležitost k zahájení střednědobé pozice. AVG úspěšně prochází transformací svého podnikání, když postupně upouští od vyhledávacího byznysu instalovaného ve webových prohlížečích a zaměřuje se na online bezpečnost skrze všechny druhy zařízení, především mobilní telefony. Firma má v současné době více než 200 milionů uživatelů z toho 108 milionů mobilních. Jen za poslední čtvrtletí stoupl poměr platících uživatelů o 43 % na 20 milionů. Jedná se tedy "zatím" o pouhých 10 % zákazníků, kteří využívají placených služeb. V kombinaci s růstem celkového počtu uživatelů je tak prostor pro růst příjmů skutečně velký. Více než 4/5 tržeb firma generuje z předplacených služeb, které jsou tak mnohem více předvídatelné. AVG se podařilo meziročně 3,3krát zvýšit volné CF a výrazně snížit čisté zadlužení. Fundamentálně se akcie společnosti aktuálně obchodují na 10,8 násobku očekávaného letošního zisku, což je výrazně pod dlouhodobým průměrem. Navíc oznámený zpětný odkup akcií je příznivou zprávou akcionářům. Odkup bude probíhat do května příštího roku a firma v něm nakoupí akcie za 30 milionů USD, tedy přibližně 3 % z celkového počtu vydaných akcií.

Věříme v pokračující růstový potenciál společnosti a současnou tržní cenu akcií hodnotíme jako atraktivní pro nákup. V rámci modelového portfolia zahajujeme střednědobou pozici s cílovým výstupem kolem hladiny 24 USD (cca +25 %). V případě nepříznivého vývoje a pokračujícího poklesu titulu blíže k 16 USD budeme připraveni pozici navyšovat. Do pozice by se dalo vstoupit také krátkodobou spekulací, kdy si dovedeme představit cílový výstup na úrovni 22 USD (+15 %) a limitovat ztrátu stop-loss pokynem na úrovni cca 18 USD (-6 %).

 

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.


Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5813825,94562
USD23,0338224,31218
GBP28,6889030,28110
CHF25,3563826,76363
PLN5,701056,01745

Kompletní informace zde