Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio – nákup 100 ks akcií Intelu (INTC)

TradeFio – nákup 100 ks akcií Intelu (INTC)

30.6.2015 17:12, INTC

Reakce na pokles titulu k letošním minimům a sázka na blížící se pozitivní katalyzátory, které by měly pomoci akciím Intel zpět na vyšší úrovně.

K dnešnímu dni opětovně zařazujeme (o předchozím obchodu více zde) do modelového portfolia TradeFio akcie polovodičového lídra trhu, společnosti Intel. Za cenu 30,25 USD bylo nakoupeno 100 ks akcií. Titul z maxim u 38 USD na přelomu loňského a letošního roku znovu vyklesal až k technické podpoře u hladiny 30 USD. První pokles (o cca 20%) se odehrával po celé první čtvrtletí, kdy trhy zohledňovaly rizika spojena se silným dolarem (nižší zisky ze zahraničí) a oslabující poptávkou po PC včetně sníženého výhledu firmy pro 1Q. Investoři také částečně vybírali zisky po předchozím výrazném růstu. Hospodářské výsledky za první kvartál dopadly nakonec v souladu se sníženými odhady, když se potvrdil slabý výkon PC divize, který byl však kompenzován vysokým růstem divize datových center. Firma ve výsledku představila meziroční nárůst zisku, marže i jednotlivých divizí kromě PC. Od minim z konce března akcie společnosti postupně posilovaly až na dosah 35 USD (+15%). Na těchto hladinách vrcholila akviziční jednání a Intel v úvodu června oficiálně oznámil koupi společnosti Altera. Dle našeho odhadu došlo po zveřejnění akvizice konkurenční společnosti k částečnému poklesu ceny akcií Intelu. Navíc v posledních dnech titul srazil zpět k letošním minimům negativní tržní sentiment a slabý výhled společnosti Micron z konce minulého týdne (více zde).

Domníváme se však, že slabší výkonnost PC divize je na těchto úrovních v ceně akcií již započítána a nepředpokládáme, že firma ve druhém čtvrtletí zaostane za relativně konzervativními odhady. V brzké době navíc vidíme dva zásadní pozitivní katalyzátory, které by se měly příznivě projevit do ocenění společnosti. Konkrétně se jedná právě o trh klasických desktopových PC, který dle našeho názoru čeká ve třetím čtvrtletí zásadní oživení. Na konci července uvede Microsoft na trh zcela nový operační systém Windows 10 a v srpnu samotný Intel chystá přijít s novými čipy „Skylake“. Většina produktových řad z generace Skylake se dostane na trh v září, ale Skylake-S, o něž bude patrně největší zájem, by měly být v prodeji již v srpnu, především ve zbrusu nových sestavách vybavených právě operačním systémem Windows 10. Vedle obecného trendu přechodu uživatelů od běžných stolních PC k přenosným zařízením se zároveň domníváme, že vliv na slabší poptávku na PC trhu má částečně také blížící se termín zmiňovaných novinek. Část potenciálních zákazníků totiž může nákup nového zařízení odkládat a čekat na novější vylepšené produkty.

 

Zdroj: Bloomberg

Ke vstupu do pozice využíváme současného propadu na zámořských trzích, kde například sledovaný široký index S&P 500 vyklesal až k 200dennímu MA. Pozici na hranici 30 USD považujeme za úvodní, o dalším navýšení budeme rozhodovat po reportu kvartálních čísel. S případným poklesem pod hranici 30 USD jsme připraveni pozici navýšit. V rámci letošního roku předpokládáme návrat kurzu do pásma 34-36 USD.

Zdroj: Bloomberg

 

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.


Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6504626,01854
USD22,8294924,09651
GBP28,7939830,39202
CHF25,1982626,59674
PLN5,705526,02218

Kompletní informace zde