Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio – nákup 500 ks akcií JC Penney

TradeFio – nákup 500 ks akcií JC Penney

14.5.2015 20:12, JCP*

Akcie retailového řetězce JC Penney po zveřejnění výsledků oslabují o více jak 6% a dostávají se na předchozí lokální minimum v blízkosti 8 USD. Firemní výsledky nebyly slabé, vedení zvýšilo výhled v důležitých bodech a potvrdilo střednědobý plán růstu ziskovosti. Výrazný pokles považujeme za neopodstatněný a vstupujeme do pozice.

K dnešnímu datu byly do modelového portfolia TradeFio nakoupeny akcie retailového řetězce JC Penney. Na ceně 8,15 USD bylo do portfolia nakoupeno 500 ks akcií. Společnost pod vedením staronového šéfa Mike Ullmana intenzivně pracuje na zlepšení prodejů, které v posledních letech výrazně poklesly. Úvod roku potvrdil pozitivní tendence a srovnatelné tržby již v meziročním srovnání opakovaně rostly. Samotné tempo bylo nepatrně nižší, než očekával trh, ale drobné zaostání bylo snad jedinou mírnou kaňkou na včerejším reportu výsledků. Vedení naopak přistoupilo ke zvýšení celoročního výhledu pro tržby, když aktuálně čeká nárůst o 4-5%. Zvýšený byl rovněž výhled pro celoroční marže. Vedení pokračuje v nákladových úsporách a výhled nově počítá se snížením provozních nákladů o 100 mil. USD oproti původnímu rozsahu 50-100 mil. USD. Toto snažení by mělo vyústit k celoročnímu zisku na úrovni EBITDA ve výši 600 mil. USD, což je zcela nová položka výhledu. Očekávání dle agentury Bloomberg byla nastavena v blízkosti 500 mil. USD. Vedení potvrdilo střednědobý plán na dosažení EBITDA zisku ve výši 1,2 mld. USD v roce 2017.

Na trhu je stále dost zastánců scénáře, že provedená opatření nebudou dostatečná k trvalejšímu oživení, případně že růsty jsou nadále relativně slabé. Přebíjení pesimistických a optimistických scénářů vede ke zvýšené volatilitě, kterou můžeme u titulu v posledních měsících pozorovat. V úvodu dnešního dne mají navrch pesimisté, ale domníváme se, že nezaslouženě. Zvýšený výhled v dané struktuře by měl být pro trh spíše oporou a pokles považujeme za neopodstatněný a reakci za přehnanou. Pozitivum pro spotřebitelský sektor vidíme i v pokračujícím zlepšování zaměstnanosti a růstu disponibilního příjmu obyvatel, který se zatím neprojevil ve výraznějších útratách, což v sobě však skrývá další možný pozitivní katalyzátor. Na úrovni předchozího lokálního minima otvíráme spekulativní pozici s předpokladem postupné korekce aktuálního propadu a návratu zpět k hranici minimálně 9 USD. Bezpečnostní stoploss bude nastaven zhruba 4% od vstupní ceny pro případ prolomení lokálního minima a výraznějšího pohybu pod hranici 8 USD.

Zdroj: Bloomberg

 

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.

 

 


Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde