Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio: Částečná realizace zisku akcií Pandora A/S

TradeFio: Částečná realizace zisku akcií Pandora A/S

30.3.2015 17:37, PNDZY*

Po velmi výrazném růstu akcií společnosti v reakci na výborné kvartální výsledky a následné konsolidaci kurzu v pásmu 22 až 23 dolarů částečně zamykáme dosažený zisk na cílové úrovni téměř 15%.

V rámci modelového portfolia TradeFio bylo na trhu prodáno 100 ks akcií dánského výrobce a prodejce šperků Pandora A/S za cenu 22,71 USD. Zavíráme tak polovinu střednědobé pozice (více o vstupu do pozice zde) a realizujeme zisk s dividendou (vyplacena bude 7.4.2015) bezmála 15%. Titul od našeho vstupu nejprve oslaboval až o 20%, když převládala zvyšující se nervozita z nepříznivých výsledků konkurenční společnosti a prosakujících informací ohledně prodejů na zámořském trhu. Náš pozitivní náhled na firmu se však neměnil a do představení hospodářských výsledků jsme se rozhodli v pozici setrvat. Tento krok se nakonec vyplatil, když akcie společnosti v následujících dnech po výsledcích doslova vystřelily vzhůru a od svých lokálních minim zdražily o více než 40%. Výkonnost zámořského ADR PNDZY byla částečně tlumena posilujícím dolarem, proto jsme mohli být svědky ještě výraznějšího růstu akcií na domácí burze v Kodani. Vzhledem k naplnění předem stanoveného scénáře a s podporou mírně slabšího dolaru pozici částečně uzavíráme a zamykáme polovinu dosaženého zisku.

Obecně však zůstáváme na společnost dále pozitivní a jsme názoru, že i po zmíněném velkém růstu má titul dále prostor k dalšímu posílení. Pandora oznámí výsledky za první kvartál letošního roku 12. května a v případě, že by vedení společnosti zveřejnilo slabší čísla z úvodu roku (zatím tomu však nic nenasvědčuje), bude se nabízet prostor pro možnou korekci a navýšení pozice za přízivější ceny. Pro připomenutí, dánská šperkařská firma zaznamenala na konci roku 2014 nejsilnější kvartál v historii, dosáhla významného růstu napříč regiony i produkty a překonala očekávání tržeb i zisku. Konkrétní čísla výrazně okořenila zvýšená suma programu zpětného odkupu akcií i atraktivnější vyplacená dividenda. Společnost v letošním roce očekává pokračování ve dvouciferném růstu tržeb a zvýšení už tak vysoké EBITDA marže o 100 bazických bodů na úroveň 37%. Firma plánuje pokračování expanze, především v Německu, Japonsku a Číně, kde v únoru zahájila spolupráci s firmou Oracle Investment Limited. Partnerství bude fungovat na bázi joint venture od 1. června do konce roku 2018, když na konci kontraktu bude celá distribuce převzata samotnou Pandorou.

Pokud dojde k výraznějšímu růstu akcií společnosti ještě před oznámením hospodářských výsledků za 1Q, budeme pravděpodobně zisky realizovat, v opačném případě vyčkáme na zveřejněná data a následně rozhodneme o dalším postupu.

Zdroj: Bloomberg

 

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.


Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde