Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio - nákup 90 ks akcií Herbalife (HLF)

TradeFio - nákup 90 ks akcií Herbalife (HLF)

21.12.2012 16:41, HLF

Po současném poklesu navyšujeme naši pozici v prodejci produktů zdravé výživy

K dnešnímu datu jsme v modelovém portfoliu navýšili naši pozici na akciích US prodejce produktů zdravé výživy a prostředků na hubnutí, Herbalife (HLF) o 90 ks za 31,90 USD. Pokračujeme tak v aktivním obchodování, které jsme na titulu zahájili v květnu letošního roku. Akcie firmy se po našem prvním nákupu u hranice 47 USD dostaly nad 50 USD kde byla realizována část pozice. Očekávali jsme, že kritika business modelu společnosti, která se objevila po výsledcích za 2Q a neměla nic společného s vlastními výsledky firmy, nebyla opodstatněná. Titul se skutečně během dalšího měsíce dostal až k hranici 56 USD, kde se však ukázala rezistence v podobě 200d klouzavého průměru.

Titul se od konce října dostal pod tlak, který titul srazil pod naše nákupní ceny, což mohlo být důsledkem přetrvávajících pochyb ohledně modelu podnikání firmy a kritiky nedokázaly vyvrátit ani solidní výsledky za 3Q. V poslední dnech se však titul dostal opět pod značný tlak, když během středečního obchodování oznámil známý hedge fund manažer Bill Ackman, že během letošního roku titul shortoval a v současné době tedy drží významnou krátkou pozici na akciích Herbalife. Titul vzápětí reagoval propadem o více než 10% a prodejní tlak následoval i během včerejšího a dnešního obchodování. Od oznámení hedgového fondu se tak titul propadl o téměř 25%. Ackman zakládá svojí tezi na tom, že model podnikání firmy se zakládá na pyramidovém modelu a není dle něj dlouhodobě udržitelný. Ikdyž můžou existovat rozdílné názory na tento obchodní model, faktem zůstává, že společnost tento obchodní model provozuje přes 30 let a výsledky v posledních letech nedávají žádný důvod tomu, že by mělo dojít k náhlé změně celého obchodního plánu. Domníváme se tedy, že reakce na oznámení krátké pozice jednoho hedge fondu, ještě není důvodem toho, aby se v krátké době změnilo výrazným způsobem hospodaření společnosti a trh tedy akcie v současné době podhodnocuje. Společnost se proti aktuálním nařčením silně brání a na 7. ledna oznámila, že se sejde s analytiky, aby hájila svůj model obchodování a vyvrátila některé fakta o které se opírá Ackmanova hypotéza. To by mohlo posloužit akciím HLF jako impuls ke korekci současných propadů.

Vzhledem k vysoké volatilitě, která na akciích HLF aktuálně panuje nenastavujeme specifickou stop loss hranici na kterých by se měla pozice zavírat, a jsme ochotni podstoupit krátkodobé riziko, že se titul může dostat případně až pod hranici 30 USD. V případě jakékoliv pozitivní informace, kterou může firma přinést ať již 7. ledna nebo oznámením zpětného odkupu akcií, by se mohl titul velmi rychle dostat k vyšším úrovním.


Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde