Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Analýzy > Stahujeme investiční doporučení a cílovou cenu na akcie NWR

Stahujeme investiční doporučení a cílovou cenu na akcie NWR

3.7.2014 15:10, BAANWRUK

Na základě posledních událostí jsme se rozhodli stáhnout cílovou cenu a investiční doporučení na akcie těžební společnosti NWR.

Management společnosti začátkem letošního roku oznámil zahájení revize kapitálové struktury, když zejména kombinace přetrvávajících nízkých cen uhlí a vysokého zadlužení vytvářela značný tlak na hotovostní pozici a na celkové hospodářské výsledky společnosti. Management NWR následně zahájil jednání se zainteresovanými stranami, a to jak se zástupci držitelů dluhopisů, tak s majoritním vlastníkem, firmou BXR. Výsledkem vyjednávání byl návrh restrukturalizačního plánu, který byl zveřejněn začátkem letošního června, resp. jeho mírná úprava začátkem července. Ačkoliv majoritní vlastník vyjádřil s návrhem souhlas a je ochoten do kapitálové struktury společnosti investovat další finanční prostředky, tak ze strany držitelů dluhopisů doposud nepřišla dostatečná podpora (bližší informace k aktuálnímu dění naleznete zde).

Vyjednávání s věřiteli tak nadále pokračují, o dalším jejich postoji by mělo být jasněji v průběhu července. O osudu navržené restrukturalizace kapitálu tak zatím není rozhodnuto, management původně plánoval její dokončení do konce letošního září. Dosavadní neschválení restrukturalizace dostatečným počtem hlasů věřitelů však do celé záležitosti přináší značnou nejistotu s negativním dopadem do tržní ceny akcie NWR. Management společnosti tak byl nucen, v kontextu aktuálních událostí, současně oznámit alternativní plán, který by vyústil v prodej dceřiných společností OKD a NWR Karbonia. Prodejem OKD by společnost NWR přišla o svá veškerá těžební aktiva a znamenalo by to v podstatě zánik společnosti.

Výše uvedené skutečnosti vnášejí nejistotu nad budoucností společnosti NWR a vytvoření fundamentálního pohledu na tento akciový titul je tak v současnosti značně omezeno. Z těchto důvodů přistupujeme ke stažení cílové ceny a investičního doporučení na akcie NWR.


Jan Raška, analytik, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5925725,95743
USD23,1155624,39844
GBP28,4826230,06338
CHF25,3573526,76465
PLN5,702556,01905

Kompletní informace zde